2022/11/04 geplaatst in Afval

Afval & Circulair: WTC The Hague aan de bak

Om WTC The Hague nog verder te verduurzamen is in 2022 aan alle huurders van het gebouw een gescheiden afvalbak cadeau gedaan. Dit jaar hebben we 60 bakken uitgedeeld en kunnen we nu al spreken van een mooi resultaat: “In slechts enkele maanden hebben we het percentage restafval zien slinken met 20%”, aldus Sven de Kroon, Facility manager van WTC The Hague.

Sven en zijn collega Kimora Mastail vormen samen het nieuwe Facility & Hospitality team van WTC The Hague. Beiden hebben een sterke focus op service, duurzaamheid en innovatie. Voor Sven is werken in een omgeving waar duurzaamheid zo hoog op de prioriteitenlijst staat niets nieuws. Hij heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met soortgelijke vraagstukken. Een mooie match met WTC The Hague waar continu wordt gekeken hoe het BREEAM Excellent gebouw nog verder verduurzaamt kan worden. Binnen de diensten als schoonmaak en afval(verwerking) valt een grote impact te maken als het gaat om het verkleinen van de CO2 footprint. Daarbij is Sven sinds kort aangehaakt bij de projectgroep afvalreductie en kijkt samen met zijn collega naar de volgende stappen op het gebied van afvalreductie voor het gebouw. De Kroon: “Op het gebied van afvalreductie verandert er veel, zo zijn we al druk aan het kijken naar de ontwikkelingen en blijven we met WTC vooruit denken om het restafval tot een minimum te beperken.

Draag ook bij aan zero waste
Het zero waste project van de GBC Den Haag Beatrixkwartier richt zich ook op afvalreductie. WTC The Hague laat zien dat in een korte tijd al een groot verschil gemaakt kan worden. Heb je ook interesse om een bijdrage te leveren aan ‘zero waste’, meld je aan bij Willem van Leeuwen (w.van.leeuwen@fmo.nl), coördinator van deze waardevolle Projectgroep.