3-12 | Eerste Energie Neutrale WTC Meet-up!

Deel, inspireer en verbind! Green Business Club Beatrixkwartier, World Trade Center en de International Business Club bundelen hun krachten en organiseren gezamenlijk het meest duurzame kennis en netwerkevenement in Den Haag. Tijdens deze allereerste energie-neutrale WTC Meetup op 3 december 2019 komen ondernemers, huurders en bewoners uit het Beatrixkwartier samen om elkaar te ontmoeten en te inspireren en bovenal duurzame plannen om te zetten in effectieve daden.

Meet the makers: Hans Winters

De eregast van deze laatste Meetup van 2019 is Hans Winters, CEO van Siemens Nederland N.V. Siemens lanceerde in 2015 het ‘CO2 neutral Siemens’-programma, met als uiteindelijk doel in 2030 CO2 neutraal te zijn met hun wereldwijde activiteiten.Winters licht deze middag toe op welke wijze er in Nederland gestalte kan worden gegeven aan energietransitie. Hij geeft een beeld van de huidige situatie en welke rol Siemens daarin speelt.

Ook kijkt hij over de grenzen: wat doen andere landen al, hoe kunnen we hen als voorbeeld nemen en waarom is samenwerking zo cruciaal? Maar het allerbelangrijkste is wel: actie ondernemen in plaats van erover blijven praten.

Over Joost Conijn: Kunstenaar, filmmaker en schrijver

Joost Conijn (Amsterdam 1971) verwierf bekendheid toen hij met een houten auto op hout gestookt door Oost-Europa reed, en met een zelfgebouwd vliegtuig onverschrokken over Afrika vloog. Hij deed wekelijks verslag in Het NRC Handelsblad en vervolgens schreef hij het boek ‘Piloot van goed en kwaad’ (Bezige Bij 2012). Hij maakt films over zijn projecten die vertoond worden in internationale musea, op festivals en televisie. Zijn werk wordt gekenmerkt door een open blik, waar hij komt, lijken de mensen een vanzelfsprekend vertrouwen te hebben in door hem gefilmd te worden. De camera staat niet tussen hem en de gefilmde in, hij gaat voorbij aan het toneelstuk wat plaats vindt tussen filmer en gefilmde, waardoor hij dichtbij de mens weet te komen.

Ondertekening Energy Commitment

Green Business Club Beatrixkwartier bestaat dit jaar 5 jaar en zet zich in voor een duurzame toekomst van het Beatrixkwartier. Sinds de oprichting zijn diverse succesvolle projecten gerealiseerd waarvan de meeste recente het programma om restafval in het Beatrixkwartier te verminderen en het snelllaadstation voor elektrische auto’s. Ook zitten er tal van projecten in de pijplijn zoals het Fietsambassadeurschap van onder andere MN en het plan voor een Energie Neutraal Beatrixkwartier waarbij leden van de Green Business Club zich inzetten voor de transitie van gas naar stadsverwarming. Hiertoe ondertekenen deelnemende ledenbedrijven van Green Business Club tijdens deze Meetup een Energy Commitment.

Daarmee gaan zij een effectieve verbinding aan om energie te steken in het volbrengen van de doelstelling om in 2030 van het gas af te zijn. Ook voegen zij direct daad bij het woord en maken zij bekend welke stappen zij op korte termijn ondernemen.

Laatje inspireren om met deze handvatten ook jouw duurzame doelstelling te behalen!

Kom je ook? Meld je aan door te klikken op deze link.