Green Business Club (GBC) Gelderse Poort is een vereniging van gebruikers en eigenaren, mede ondersteund door de gemeente Arnhem, die zich richt op concreet resultaat door het initiëren van verduurzamings- en verlevendigingsprojecten. Milan Zewald, de programmamanager, werkt nauw samen met het bestuur.

GBC Gelderse poort heeft als doelstelling een vereniging van eigenaren en gebruikers te zijn die de aantrekkelijkheid van het park vergroten door concrete projecten met thema’s als circulariteit, energie, mobiliteit en levendigheid.   Deze lokale Green Business Club wil daadkrachtig op korte termijn resultaten boeken. Daarnaast werkt GBC Gelderse Poort nauw samen gemeente Arnhem en is onder andere partner in de samenwerking ten behoeve van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Vereniging Kantorenpark Gelderse Poort

Green Business Club Gelderse Poort kwam voort uit de wens van de vereniging Kantorenpark Gelderse Poort en de gemeente Arnhem om het kantorenpark gestructureerd te verduurzamen door kansen voor zowel huurder als verhuurder te signaleren en benutten.

Werkwijze

Binnen GBC Gelderse Poort vinden participanten – grote en kleine bedrijven, overheden en kennisinstellingen – elkaar in de projectgroepen Energie, Mobiliteit, Circulair en Levendig om projecten uit te werken en best practices uit te wisselen. U denkt en doet mee, maar wordt ondersteund door professioneel en onafhankelijk programmamanagement. Door participant te worden van GBC Gelderse Poort heeft uw bedrijf toegang tot kennis en expertise op het gebied van duurzaamheid, kunt u samenwerken met buren en kunt u zich profileren als duurzame koploper.

Onderdeel van landelijk netwerk

GBC Gelderse Poort is onderdeel van een landelijk netwerk van lokale Green Business Clubs, onder andere in Amsterdam Zuidas, Rotterdam Alexander, Eindhoven Spoorzone, Utrecht Stationsgebied, Zaanstad en Twente. De programmamanagers van deze onafhankelijke stichtingen, komen regelmatig samen voor kennis deling. Het landelijke netwerk telt zo’n 300 bedrijven.