Het ziekteverzuim in Nederland was in 2023 het hoogste ooit gemeten en de krapte op de arbeidsmarkt blijft stijgen! Je kunt tegenwoordig als bedrijf niet meer om het thema Vitaliteit heen. Daarom organiseert Green Business Club Arnhem Gelderse Poort een borrelsessie op 16 mei vanaf 15:30 uur bij Landmark Arnhem.

Het is een containerbegrip waar je alle kanten mee op kunt en ieder bedrijf pakt het weer anders aan. Aan welke knoppen kun je draaien, waar begin je en hoe doen andere bedrijven dit nou?

Wat levert deze sessie je op?
Tijdens de sessie zal vitaliteitsexpert Hayke van Valburg je inspireren met onder andere:

  • Landelijke trends en good practices verhalen
  • Subsidiemogelijkheden zoals de MDIEU regeling
  • Quickwins zoals een laagdrempelige waterchallenge
  • De 10 gouden vitaliteitstips o.b.v. een groot landelijk onderzoek

Green Business Club Gelderse Poort heeft samen met de afdeling Vital-up van Sportbedrijf Arnhem de afgelopen twee jaar een gratis vitaliteitsprogramma met o.a. gezondheidchecks, vitaliteitscoaching en workshops omgaan met werkdruk uitgevoerd voor alle bedrijven op Kantorenpark de Gelderse Poort. Tijdens de sessie vertelt Hayke over de mooie resultaten die behaald zijn maar de nadruk ligt op hoe ook jij/jullie direct resultaat kunnen boeken. Na de sessie heb je praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.

Wil jij je werkdag energiek beginnen met een goed gevulde maag en inspiratie + concrete ideeën om met vitaliteit aan de slag te gaan? Meld je dan via onderstaande button aan!

Meer informatie over Gelderse Poort gaat vitaal!

In 2020 heeft Green Business Club (GBC) Gelderse Poort een onderzoek uitgevoerd onder gebruikers van het park de Gelderse Poort. Hieruit is gebleken dat er met name behoefte is aan meer levendigheid, onderling contact en verbinding. Sport, vitaliteit, kennissessies en ontmoeten werden hierin het meest genoemd. Sportbedrijf Arnhem (SA) en GBC Gelderse Poort hebben de handen ineen geslagen en gaan graag, samen met jullie, aan de slag om hier invulling aan te geven.

GBC Gelderse Poort en Sportbedrijf Arnhem slaan de handen ineen voor een vitaal en levendig bedrijventerrein/park. Speciaal voor alle participanten van GBC Arnhem Gelderse Poort is er nu een breed gratis aanbod aan sporten, bewegen, leefstijl en gezondheid.

De Gezondheidscheck
Weet jij hoe gezond je echt bent? Krijg inzicht in je mentale en fysieke gezondheid en advies om hier concreet mee aan de de slag te gaan. Wij maken graag een afspraak met je voor een gezondheidscheck. Dit wordt het uitgangspunt voor een vitaler leven. Hoe? Lees meer!

Wij nemen de Gezondheidscheck individueel af op kantorenpark Gelderse Poort. Een afspraak wordt gemaakt op aanvraag. Via onderstaande button is het mogelijk om je aan te melden. Er wordt dan contact met je opgenomen.

Leefstijlcoaching
Vitaliteit en gezonde leefstijl zijn brede begrippen en wat je bezighoudt is vaak persoonlijk. Wil je bijvoorbeeld afvallen, je fitter voelen, een betere werk-privé balans of makkelijker loslaten? We bieden op maat trajecten aan en bespreken in een vrijblijvende kennismaking wat voor jou passend is. Lees meer!

Workshop omgaan met werkdruk
Ervaar jij hoge werkdruk en wil je tips en tricks om hier beter mee om te gaan? Dan is deze workshop wat voor jou!
Wanneer wordt de last van werkdruk jou echt te veel en hoe voorkom je dit? We gaan aan de slag met het herkennen van je lichaamssignalen maar vooral ook met de stap om daar wat mee te doen. Hoe voorkom je dat je werkdruk je teveel wordt en je over jouw grenzen gaat? We geven inzicht en handvatten in wat je allemaal kunt doen om jouw grenzen te bewaken. 

De workshop is in een kleine groep. Dat geeft veel ruimte voor persoonlijke vragen en om daarnaast met elkaar in gesprek te gaan over het ervaren van een ‘hoge werkdruk’.

Thema’s die onder andere aan bod komen:
– de lagen van invloed op werkdruk
– nee zeggen en hulp vragen, wat levert het je op?
– voorkomen van overbelasting, wat kun je doen?
– loslaten
– De kracht en noodzaak van communicatie

Doel van de workshop
Bewustwording creëren, inzicht geven, inspireren en delen van tips & tricks.

De workshop met je team volgen? Meer resultaat!
Voor het goed om kunnen gaan met werkdruk en voorkomen dat je uitvalt zijn twee zaken erg belangrijk:
1. Actief bezig zijn met hoe het echt met jezelf is en wat je nodig hebt
2. Erover in gesprek zijn en blijven met de mensen om je heen. Op het werk is dat vaak te team.

Het is daarom een grote aanrader om onze teamgerichte workshop ‘Omgaan met werkdruk’ (ook) te doen! Leer je team kennen en kom samen tot hulpbronnen en oplossingen.

De kosten van deze workshop worden grotendeels bekostigd door Green Business Club Arnhem Gelderse Poort.

Wat vinden deelnemers ervan?  
De workshops wordt gemiddeld met een 8 beoordeeld.
“De oefening waarbij we onze lichamelijke grens op twee aparte manieren moesten voelen en ervaren was voor mij een grote eyeopener”
“De workshop heeft veel afwisseling tussen theorie en zelf aan de slag gaan. De tijd vloog voorbij en ik ging met energie de zaal uit”
“De uitleg was duidelijk en we hebben veel bruikbare tips en tricks gehad. Er was veel herkenning maar heb ook nieuwe zaken geleerd”

Voor meer informatie neem contact op Hayke van Valburg via 0618010734.

Lunchwandelingen
Vanaf donderdag 2 maart 2023 starten we met lunchwandelingen. Iedere dinsdag en donderdag kun je mee voor een rondje Gelderse Poort!  De wandelingen starten om 12.30 vanaf de Commanderie (voorzijde) en worden begeleid door een professional vanuit Vital-UP. Dus zet uit die PC en wandel met ons mee! Vooraf aanmelden is NIET nodig.

Participant worden?
Wil je participant worden van GBC Arnhem Gelderse Poort? Neem contact op met Milan Zewald, programmamanager GBC Gelderse Poort via: geldersepoort@greenbusinessclub.nl of 06-5206 6167