2021/07/13 geplaatst in Geen categorie

Gelderse Poort organiseert e-bikeprobeeractie

Green Business Club (GBC) Gelderse Poort in Arnhem-Zuid werkt aan een aantrekkelijker en duurzamer kantorenpark. Concreet voorbeeld hiervan is de e-bikeprobeeractie die van start is gegaan in augustus. Medewerkers van organisaties op de Gelderse Poort kunnen een week lang een e-bike uitproberen. GBC Gelderse Poort organiseert deze e-bikeprobeeractie samen met Slim & Schoon Onderweg.

“Door de inzet van e-bikes kunnen medewerkers gezonder, duurzamer en goedkoper reizen. En voor hun werkgevers dragen e-bikes bij aan de bereikbaarheid, verlagen ze de mobiliteitskosten en neemt de parkeerdrukte af”, aldus Milan Zewald, programmamanager GBC Gelderse Poort. Diverse organisaties op het bedrijventerrein in Arnhem-Zuid doen aan de probeeractie mee, waaronder European Association of Urology. Hun medewerkers mogen een week lang een e-bike of speed pedelec uitproberen. Milan: “Een probeeractie geeft medewerkers de gelegenheid kennis te maken met de e-bike of speed pedelec. Hoe bevalt deze? Welke route is het meest geschikt en hoe verloopt het laden van de accu? De probeeractie is een laagdrempelige manier om kennis te maken met een e-bike en vergemakkelijkt zo de keuze om er zelf een te kopen.”

Duurzame koploper

De e-bikeprobeeractie maakt onderdeel uit van een groter mobiliteitsplan. GBC Gelderse Poort werkt samen met de Mobiliteitsmakelaar van ons programma aan het verduurzamen van de mobiliteit op het bedrijventerrein. Zo brengt onze Mobiliteitsmakelaar de mobiliteitsvoorzieningen en bereikbaarheid van de Gelderse Poort in kaart. Hiervoor worden er postcodeanalyses en enquêtes onder de medewerkers gehouden. Daarnaast willen Slim & Schoon Onderweg, gemeente Arnhem en GBC Gelderse Poort samen een eHUB plaatsen op het bedrijventerrein. De organisaties onderzoeken daarvoor nu de mogelijkheden, samen met Deelfiets Nederland. Een eHUB is een locatie waar elektrische deelauto’s en deel-e-bikes gehuurd kunnen worden. “We willen ons vijfsterren kantorenpark verlevendigen, vergroenen en verduurzamen met concrete projecten in circulariteit, energie, mobiliteit en levendigheid”, verduidelijkt Milan. “De e-bikeprobeeractie en eHUB zijn daar mooie voorbeelden van. Hierdoor kunnen onze leden zich bovendien profileren als duurzame koploper.”

Ook meedoen aan een e-bikeprobeeractie?

Wil ook jouw organisatie een e-bikeprobeeractie starten, het mobiliteitsbeleid verder verduurzamen of inspelen op het hybride werken? Onze Mobiliteitsmakelaar adviseert je er graag over, gratis. Denk bijvoorbeeld aan een moderne, flexibele vorm van reiskostenvergoeding – het mobiliteitsbudget – en de thuiswerkvoucher. Onze Mobiliteitsmakelaar is bereikbaar via de Helpdesk van Slim & Schoon Onderweg: helpdesk@slimschoononderweg.nl : 0853 031193.