2020/10/29 geplaatst in Geen categorie

E-hub op kantorenpark Gelderse Poort

Om makkelijker en schoon vervoer te stimuleren, zijn er sinds juni 2020 drie e-hubs in Arnhem. E-hubs zijn plekken in de wijk met elektrische deel(bak)fietsen en/of elektrische auto’s. Zo wordt slimmer en duurzamer reizen makkelijker voor de inwoners van de stad of, in ons geval gebruikers van het kantorenpark. GBC Gelderse Poort en Gemeente Arnhem werken eraan om een 4e E-hub op Gelderse Poort te realiseren.

De elektrische vervoersmiddelen van de e-hub zijn voor gebruikers en bezoekers van kantorenpark Gelderse Poort (en omwonenden uit de wijken) te huur via een app. Wanneer en hoe lang iemand huurt, bepaalt hij helemaal zelf. Zo kan iedereen, op elk moment van de dag, een passend elektrisch vervoermiddel gebruiken. Om naar een klant of afspraak te fietsen, tussendoor een boodschap te doen of om naar Station Arnhem Zuid te fietsen bijvoorbeeld. Zo maken de e-hubs in Arnhem de keuze voor een fiets in plaats van de auto gemakkelijker. En dat scheelt ook nog eens flink wat CO2-uitstoot!

In dit project werkt het programma Slim & Schoon Onderweg van de regio Arnhem Nijmegen samen met gemeente Arnhem en gemeente Nijmegen.

Locaties
In Arnhem staan de e-hubs reeds op de volgende drie locaties:

  • Transferium Gelredome: loop de trap op bij de McDonalds; de e-hub is bovenop de brug
  • Station Arnhem Presikhaaf
  • Centraal station, noordzijde

De precieze locaties en het aantal beschikbare vervoermiddelen zijn hier te vinden.

De werkgroep Mobiliteit van GBC Arnhem Geldersepoort verwacht de e-hub op Gelderse Poort binnen een half jaar te realiseren.

Meer informatie? Neem contact op met programmamanager Milan Zewald via geldersepoort@greenbusinessclub.nl.