2020/10/14 geplaatst in Algemeen

Meer bedrijven vinden de weg naar Gelderse Poort

Een aantal jaar terug kampte Gelderse Poort met behoorlijk wat leegstand, maar de laatste drie jaar is de belangstelling voor deze Arnhemse kantorenlocatie toegenomen en de leegstand met meer dan de helft teruggebracht. Een lijn die doorzet, als het aan Green Business Club (GBC) Gelderse Poort ligt.

Het reduceren van leegstand is voor de participanten van GBC Gelderse Poort een belangrijk speerpunt: door zich in te zetten voor de verlevendiging en verduurzaming van het kantoorpark wordt de aantrekkelijkheid mede vergroot, iets waar zowel de eigenaren als eindgebruikers baat bij hebben. Was er eerder nog 24.000m2 beschikbaar, nu is dat nog 10.000m2.

Diverse gebouwen zijn conceptmatig ingevuld ten behoeve van kleinere gebruikers. Denk aan Regus, @work en Stikkerbuilding die grotendeels op maximale bezetting zitten. Diverse kantoorlocaties in Arnhem-Zuid zijn getransformeerd naar woonlocaties: ook dit draagt bij aan de positieve ontwikkeling van Gelderse Poort. Met de aanstaande vestiging van Bergman Clinics, direct naast Stichting Pleyade, krijgt de oostkant van het kantorenpark een duidelijk zorgprofiel. Ook nieuwe kantoorgebruikers als bijvoorbeeld Ik Onderneem!, Marketing Sales impact, Iriszorg, Inspiro, Pactum, Buro Philip van den Hurk, STMG en Werkgeversservicepunt hebben de weg naar de Gelderse Poort gevonden.

Programmamanager Milan Zewald merkt dat het enthousiasme van gebruikers in het gebied toeneemt: ‘Er is interesse om samen de Gelderse Poort nog mooier te maken. Waar kunnen individuele organisaties elkaar versterken? Zijn er mogelijkheden voor deelmobiliteit of het reduceren van vervoersbewegingen? Daarnaast maakt energiepartner ENGIE een routekaart voor de verduurzaming van de gebouwen, iets waar eigenaren én huurders de vruchten van plukken!’ Ook aansluiten? Neem contact op!

Bron: BMV RESEARCH