2020/04/16 geplaatst in Energie, Mobiliteit

Uitbreiding laadfaciliteiten in Gelderse Poort

De vraag naar laadfaciliteiten neemt toe. Tegelijkertijd stellen mensen de overstap naar een elektrische auto en fiets uit, omdat er nog niet voldoende laadcapaciteit is. Green Business Club Gelderse Poort onderzoekt de samenwerking met diverse partijen (Allegro, McCharge), die hiervoor een oplossing bieden: zonder investering van eigenaren of bedrijven in Gelderse Poort, zorgen zij voor oplaadpunten en kunnen bezoekers en werknemers gebruik maken van de laadpunten.

Verschillende bedrijven in het gebied spreken de wens uit voor meer laadpalen, maar laadtechniek, energiebeheer en facturatie is complex. Daarbij is de aanschaf, plaatsing en overhoud van laadpunten kapitaalintensief. McCharge neemt dit over. De eigenaar van het energiecontract krijgt een vergoeding voor de energie die de locatie levert aan de laadpunten. Zij regelen alles, inclusief het balanceren van de energievraag van de voertuigen, om piekbelasting te voorkomen.

Leon de Lobel, bestuurslid van GBC Gelderse Poort: “Op deze manier kunnen wij elektrisch rijden aanmoedigen én zijn we gastvrij voor bezoekers van Gelderse Poort die al elektrisch rijden, en maken we gebruik van de ruim 10 jaar ervaring van McCharge.” Ook gemeente Arnhem is enthousiast over het initiatief.

Ook wordt gekeken of Allegro, aanbieder van openbare oplaadpunten voor elektrische faciliteiten, in samenewerking met de Gemeente Arnhem een rol van betekening zou kunnen betekenen.

Doelstelling vanuit GBC Gelderse Poort is in ieder geval concrete praktische resultaten leveren op korte termijn, waarmee de gebruiker en bezoeker op de Gelderse Poort gebaat is.