2019/09/18 geplaatst in Mensen

Werkzoekenden pitchen bij eerste netwerkgalerie Exclusief voor Inclusief

Green Business Club Zuidas, Gemeente Amsterdam, WSP Groot-Amsterdam en de Sociaal Werkkoepel organiseerden deze week voor het eerst de Netwerkgalerie Exclusief voor Inclusief. Vijf werkzoekenden volgden een twee weken lange training waarin ze werden voorbereid om met HR- en Recruitmentprofessionals in gesprek te gaan. Tijdens deze Netwerkgalerie vertelden de deelnemers in een videopitch over hun kwaliteiten en waar ze naar op zoek zijn.

Professionals van Leaseplan, Vrije Universiteit van Amsterdam, De Goede Doelen Loterijen, Babbage, CBRE, Carreerrebels en Loyens&Loeff gaven tijdens deze sessie feedback op de pitches en deelden hun kennis en netwerk. Voor werkgevers is het niet eenvoudig om werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Toch zijn ze gemotiveerd en zien ze kansen voor een meer inclusieve werkplek.

Nick Froon en Tessa Peetoom van Leaseplan: ‘ Wij hebben als LeasePlan waardevolle informatie opgehaald tijdens deze bijeenkomst om in te zetten bij ons aannamebeleid. Het biedt aanknopingspunten om deze pool van kandidaten beter te leren kennen en later met mogelijke kandidaten in gesprek te gaan.’

Banenafspraak
Ongeveer de helft van de mensen met een arbeidsbeperking was in 2018 niet aan het werk, blijkt uit een rapportage van verantwoordelijk staatssecretaris Tamara van Ark. Toch zijn in dat jaar ruim 53.000 extra banen gecreëerd. GBC Zuidas werkt sinds 2016 samen met Werkgeverservicepunt Groot-Amsterdam en Werk en Re-integratie van Gemeente Amsterdam aan de ambitie om langdurig werkzoekenden te ondersteunen in hun weg naar nieuw werk. In 2019 is de focus verbreed naar de groep werkzoekenden die onder de ‘banenafspraak’ vallen. Deze banenafspraak is gemaakt tussen overheden en bedrijfsleven om mensen met een arbeidsbeperking bij reguliere organisaties aan het werk te helpen.

Anneke Broekman (Sociaal Werkkoepel): “Door videopitches zie je als eerste de werkzoekende met zijn persoonlijke uitstraling en kwaliteiten. Een mooie basis om samen op zoek te gaan naar taken en functies die passen bij de competenties van deze unieke persoon. Dit is het maatwerk waar de banenafspraak om vraagt! “

Aan het werk in Zuidas
GBC Zuidas werkt met haar participanten aan de ambitie om werkzoekenden met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen in Zuidas. Wilt uw organisatie hier ook aan bijdragen? Mail naar Diederik Imfeld, projectmanager Mensen, via diederik@greenbusinessclub.nl.