2018/09/26 geplaatst in Algemeen, Geen categorie

Welkom nieuwe bestuursleden

Op 20 september jsl namen wij afscheid van onze bestuursleden Timo Huisman en Luc Beyer, die beide zes jaar lang met veel inzet en enthousiasme hun rol als voorzitter en penningmeester hebben vervuld. Hun functies in het bestuur worden overgenomen door Roland de Vlam van Loyens & Loeff en Menno van der Valk van ORAM.

Voorzitter Roland de Vlam is advocaat bij Loyens & Loeff en is gespecialiseerd in energierecht. Hij weet alles over wet- en regelgeving op het gebied van duurzame en conventionele productie, transmissie en (slimme) distributie, opslag en energie-efficiënte; op het gebied van elektriciteit, gas, warmte en (drink)water. Geen wonder dus dat hij zich als bestuurslid vooral gaat bezighouden duurzame energie en energiebesparing. Zijn eerste actie in deze nieuwe rol is het introduceren van de ambitie “Zuidas van het gas”, die hij toelicht op het Energielab op 11 oktober.

Penningmeester Menno van der Valk is manager Zuidas & Bereikbaarheid bij ORAM – Ondernemend Amsterdam. Hij haalt energie uit vraagstukken binnen stedelijke opgaven en gebiedsontwikkeling. Vanuit zijn netwerkactiviteiten werkt hij graag in samenwerkingsverband aan concrete oplossingen. Met een achtergrond als gebiedsontwikkelaar heeft hij dit in diverse projecten tot uitvoering weten te brengen. Als als initiatiefnemer van diverse concepten, waaronder circulaire ontwikkelingen, is hij zich uiterst bewust van de impact die wij hebben op onze directe werk- en leefomgeving. In zijn aanpak tracht hij innovatieve oplossingen en duurzame aspecten voortdurend toe te passen.
Als bestuurslid van GBC Zuidas gaat Menno zich inzetten voor duurzame mobiliteit en de kwalitatieve invulling van het vervolg op de gebiedsontwikkeling Zuidas.