2020/06/18 geplaatst in Mobiliteit

Webinars Woon- werkverkeer met het openbaar vervoer en Zuidas op anderhalve meter afstand

Na een goed bezochte webinarreeks in mei organiseert van A tot Zuidas ook deze maand een aantal interessante webinars over mobiliteit en bereikbaarheid in Zuidas. In deze reeks komen het openbaar  vervoer en Zuidas op anderhalve meter afstand aan bod. Het doel: werkgevers concrete handvatten bieden om bewuste beleidskeuzes te maken in de manier waarop medewerkers naar Zuidas reizen na de Corona-crisis.

Woon- werkverkeer met het openbaar vervoer in de huidige tijd
24 juni van 16.00u tot 16.45

Menno van der Valk, Manager Zuidas & Bereikbaarheid ORAM en Penningmeester GBC Zuidas gaat namens de van A tot Zuidas-partijen in gesprek met vervoersaanbieders over het perspectief van OV in de huidige tijd. Hoe kunnen we zorgen dat werknemers straks weer met het openbaar vervoer naar het werk kunnen? En wat vraagt dat van de werkgever?

Te gast zijn:
– Erik Burema | NS
– Rick de Vries | Concessie Marketeer en Woordvoerder bij Connexxion
– Het GVB

In dit gesprek staat de potentie van het OV centraal, de maatregelen die worden genomen in bus, trein, tram en metro. Als vertrekpunt zal de impact van de crisis op deze organisaties kort aan de orde komen. De vervoerders zelf delen hier hun ideeën over de mogelijkheden en de onmogelijkheden van deze manier van woon- werkverkeer. Voor alle werkgevers in Zuidas die zich momenteel buigen over hun mobiliteitsbeleid is dit webinar dus een must om aan deel te nemen.

Meld u hier aan

Zuidas op anderhalve meter afstand
2 juli van 16.00 tot 16.45

Vanaf  september gaan veel bedrijven, de universiteit en de scholen weer opstarten binnen de kaders van het RIVM. Dat betekent dat we ook weer meer gaan reizen, naar werk, naar school en naar huis. Hoe gaat Zuidas er uit zien in de nieuwe werkelijkheid, de anderhalve meter samenleving? Wat zijn grote knelpunten in het gebied en wat wordt daar aan gedaan?

In deze webinar hoort u waar gemeente Amsterdam Zuidas mee bezig is en wat u van hen kunt verwachten. Daarnaast brengen we mobiliteitsoplossingen onder de aandacht waar werkgevers en werknemers gebruik van kunnen maken om veilig en comfortabel te kunnen reizen. Verder komen experts vanuit het bedrijfsleven en verschillende van A tot Zuidas partners aan het woord en delen hun visie. Definitief programma volgt zsm.

Meld u hier aan

Het platform van A tot Zuidas is een initiatief van Green Business Club Zuidas en ORAM, en wordt ondersteund door de Taskforce Bereikbaarheid Zuidas, Hello Zuidas, gemeente Amsterdam Zuidas, Bycs en Breikers. Deze partijen werken samen onder de noemer “vanAtotZuidas”, een platform om duurzame mobiliteit te stimuleren van en naar Zuidas.