2018/03/04 geplaatst in Afval, Challenge

Uit de kast, in de bak!

Lever je oude telefoons en kleding in op het werk voor het goede doel!

Met maart en april komen niet alleen warmere temperaturen in zicht, maar ook de voorjaarsschoonmaak! Het ruimt niet alleen je huis op, maar ook je hoofd. Dit jaar mag je de grote schoonmaak zeker niet overslaan, want met veel veel ‘troep’ kan eigenlijk nog veel goeds gedaan worden. Denk aan oude telefoons die al jaren in een kast liggen, of oude kleding die je al in geen tijden aan hebt gehad. De Green Business Challenge teams van 2018 helpen je graag!

Vanaf maandag 9 april tot en met vrijdag 27 april kun je je oude mobiele telefoons én je oude kleding inleveren op (of in de buurt van) je werk. Er komen zes inleverpunten in de centrale hal van:

  • De Vrije Universiteit Amsterdam
  • De Ito-toren
  • Loyens & Loeff
  • ABN AMRO
  • RAI Amsterdam
  • CBRE

Weggooien voor het goede doel
Nu vraag je je natuurlijk af: wat voor goeds gaan ze met die oude spullen doen? Alle ingeleverde telefoons zullen, nadat ze door Sims recycling veilig en volledig gewiped zijn, zo efficiënt mogelijk gerecycled worden. De Challengers streven ernaar zoveel mogelijk onderdelen een tweede bestemming te geven, voor ze in de shredder belanden. Daarbij wordt voor elk ingeleverd toestel één telefoon van de afvalberg in Afrika gered door Closing the Loop, zodat ook die op verantwoorde wijze gerecycled kunnen worden en er geen giftige stoffen in de lucht komen door illegale verbranding. Jouw oude telefoon draagt zo direct een klein steentje bij aan minder vervuiling in Afrika!
Ook de ingeleverde kleding zal zo goed als kan gerecycled worden en óók daarvoor wordt een bijdrage geleverd aan (een nader te bepalen) goed doel. Haal dus die ongebruikte telefoons en oude kleding ‘Uit de kast, in de bak!’ want hiermee help je niet alleen jezelf, maar ook het milieu en het goede doel een handje. Houd de website van de Green Business Club in de gaten om up to date te blijven.