2018/10/17 geplaatst in Mobiliteit

TCA presenteert nieuwste waterstofauto op het Zuidplein

Op het Zuidplein wordt van 17 t/m 19 oktober de “NEXOgepresenteerd, de nieuwste waterstofauto van Hyundai. Dit is een initiatief van GBC Zuidas participant Taxicentrale Amsterdam en Hyundai in samenwerking met GBC Zuidas Hello Zuidas en Oram.

Volgens kenners is een transitie naar waterstof aangedreven voertuigen dé oplossing voor het reduceren van CO2 en kan een belangrijke bijdrage leveren aan emissievrij taxivervoer. Met het presenteren van de Hyundai NEXO willen TCA en Hyundai een breed publiek kennis laten maken met waterstofauto’s.

Suzanne Jongert, initiatiefneemster en Communicatiemedewerker TCA: “Wij zijn altijd geïnteresseerd in de nieuwste innovaties op gebied van verduurzaming en CO2-reductie. De samenwerking met Hyundai ligt daarom voor de hand. Waterstofauto’s zijn een prachtige aanwinst voor de toekomst van duurzame mobiliteit. Ons doel is om in de nabije toekomst ook waterstofauto’s te mogen verwelkomen in onze eco-vloot, afhankelijk van ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en het gebruik van alternatieve energiebronnen zoals waterstof.”

Mike Belinfante, PR Manager Hyundai: “Door subsidieregelingen vanuit de overheid is de aanschaf van een waterstof auto binnen bereik van bijvoorbeeld taxichauffeurs. Samen met Taxicentrale Amsterdam doen wij er alles aan om de overstap van fossiele brandstof naar waterstof of elektriciteit aantrekkelijk te maken.”

TCA heeft reeds 172 eco-taxi’s rondrijden, waarvan 72 100% elektrische Hyundai Ioniq’s. In de TCA-app kan iedere passagiers zonder meerprijs een taxi uit de ecovloot bestellen. TCA heeft zich als doel gesteld om in 2025 emissievrij te zijn.