2019/04/03 geplaatst in Mensen

Praten over geld bij de Vraag-maar-raak-lunch

GBC Zuidas organiseerde in samenwerking met Dynamo020 en stadsdeel Zuid weer een gezellige Vraag-maar-raak-lunch voor ouderen uit de buurt. Dit keer waren we te gast bij Funding Circle, een wereldwijd platform dat investeerders samenbrengt met kleine ondernemingen die willen lenen. In het kader van de Week van het geld bespraken gastbedrijf en ouderen hoe je na je pension goed met geld om kunt gaan.

Investeren
Senioren uit Buitenveldert werden door elektrische taxi’s van TCA afgezet bij het Atrium, dat nog vol in de verbouwing is. Dat vonden ze al indrukwekkend. Bij Funding Circle werden ze ontvangen door Josy Soussan en andere medewerkers van Funding Circle die net twee weken in hun nieuwe kantoor zaten.
De eerste vraag die Josy stelde was of de senioren wel eens hadden geïnvesteerd. Het antwoord was nee. Maar toen hij doorvroeg bleek dat er huizen zijn gekocht, verzamelingen zijn aangelegd en bijvoorbeeld is geïnvesteerd in een praktijkruimte door een van de dames die vroeger fysiotherapeut is geweest. En een andere dame zei: ik investeer in mijn kinderen!

Kritische vragen
Tijdens de lunch ontstonden mooie gesprekken over investeringen en over moderne uitvindingen als ‘Tikkie’ en contactloos betalen. Want dit heeft voordelen, maar je moet ook uitkijken. Een van de deelnemers vond contactloos betalen niet betrouwbaar, dus heeft het laten blokkeren bij de bank. Ook werd uitgelegd dat Funding Circle een fintech bedrijf is, wat een afkorting is voor financieel en technologie. De senioren waren onder de indruk van het verhaal, maar stelden ook goede kritische vragen!

Leefbaar Zuidas
Ook Funding Circle vond het een waardevolle bijeenkomst: “Wij zijn een missie-gedreven organisatie. Dankzij de Green Business Club Zuidas hebben wij eerder kunnen meehelpen aan het klaarmaken van voedselpakketten met de Voedselbank Amsterdam-Zuid. Het organiseren van deze Vraag-maar-Raak-lunch is een logische volgende stap in het samenwerken met de mensen en organisaties om ons heen, die er dagelijks voor zorgen dat de Zuidas leefbaarder wordt. We kijken er naar uit om aan meer van dit soort initiatieven te mogen ondersteunen.”, aldus Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland.