Funding Circle

Funding Circle is een financiele dienstverlener die leningen verstrekt waarmee MKB’ers in Nederland zich kunnen onderscheiden op het vlak van duurzaam ondernemen. Zij moedigen het MKB aan om krediet aan te vragen voor een duurzame investering.

Waarom is Funding Circle participant van Green Business Club Zuidas?
Groen en verantwoord leven en werken is iets waar men niet altijd bij stilstaat. Green Business Club zien wij als een steuntje in de rug dat ons helpt vaker stil te staan bij duurzaam werken. Wij willen onze klanten door onze lidmaatschap bij Green Business Club Zuidas inspireren om ook maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Als groeiend bedrijf willen wij meegaan in de lopende initiatieven en voorstellen kunnen formuleren voor het verduurzamen en verlevendigen van onze werkomgeving. De kennis van de organisatie kunnen delen helpt ons om steeds een stapje verder te gaan.

Wat doet Funding Circle al op het gebied van duurzaamheid?
Funding Circle is van mening dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in kleine dingen zit. Als bedrijf waar het helpen groeien van ondernemingen in lokale economieën centraal staat, is het vanzelfsprekend dat het bevorderen van een levendig woon- en werkcentrum heel belangrijk is. Zodoende denken wij na over hoe wij dagelijks intern een duurzame werkomgeving kunnen faciliteren, en hoe dit extern een positieve bijdrage levert aan de Zuidas en haar mensen.

Goede zorg voor de werknemers en de werkomgeving staat voorop. Gezonde en biologische snacks, vers fruit en het gebruik van GBC waterkannen behoren tot de orde van de dag. Ook een eerlijke werkvloer waar iedereen en alles gelijk behandeld wordt (een eigen CPO – Chief Plant Officer– zorgt voor de planten op kantoor) is belangrijk. Daarnaast organiseert Funding Circle jaarlijks verschillende sportevenementen voor haar medewerkers, en helpen wij jaarlijks mee aan de inzamelingsactie voor de voedselbank.

Werknemers proberen ook actief hun steentje bij te dragen aan duurzaam ondernemen door het uitsluitende gebruik van de fiets en het OV naar werk en het terugdringen van energie- en papiergebruik.

We zijn bescheiden begonnen met:

Waterkannen
Afvalscheiding
Vrijwel paperless kantoor

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Green Business Club Zuidas is een inspirerende organisatie die duurzaamheid niet alleen in woorden verwerkt maar ook in daden omzet. Als groeiend bedrijf willen wij meegaan in de lopende initiatieven en voorstellen kunnen formuleren voor het verduurzamen en verlevendigen van onze werkomgeving. Het delen van de kennis van de organisatie, helpt ons om steeds een stapje verder te gaan.