2017/10/10 geplaatst in Geen categorie, Mensen

Openingslunch inzamelingsactie Voedselbank: meer dan voedsel alleen

“Ik zou wel met een zeilboot de oceaan over willen varen.” “Eigenlijk had ik altijd zangeres willen worden.” Tijdens de openingslunch van de inzamelingsactie voor de Voedselbank Amsterdam Zuid ontlokt het acteursduo David Elsendoorn en Midas Meester de gasten hun heimelijke wensen. Gezond en gelukkig zijn, dat wil iedereen. En rijk? Dat hoeft eigenlijk voor niemand echt…

Onder de indruk
Maar een stabiel, toereikend inkomen, dat wil wel iedereen. En dat  is iets waar het ook mensen in Amsterdam Zuid vaak nog aan ontbreekt, meer dan je zou verwachten. De Voedselbank Amsterdam Zuid ondersteunt deze groep mensen niet alleen met de wekelijkse krat voedsel, maar ook met computercursussen, naailessen en sociale activiteiten, minstens zo belangrijk! Daarom gaan we deze week met z’n allen, 17 GBC Zuidas participanten en 11 woontorens in Zuidas, weer heel hard ons best doen om heel veel kratten en geld op te halen. Ook dat laatste is nodig:

“Door milieumaatregelen, die nodig zijn voor een schone stad, mag onze Piaggo niet meer rijden. We hebben deze echt nodig om voedsel op te halen. Daarom willen we graag een elektrisch exemplaar aanschaffen, maar daar is op dit moment geen geld voor. Ook heeft het pand aan de Lutmastraat een verfbeurt nodig, waarvoor we zowel handjes als middelen kunnen gebruiken.
We zijn elk jaar weer zeer onder de indruk van de hulp die we uit Zuidas krijgen, en hopen dat jullie ons dit keer kunnen helpen met het realiseren van deze wensen.” Aldus Marius Singels tijdens de openingslunch.

Uitjes en activiteiten
Nadat de eerste kratten aan Marius zijn overhandigd door COO van CBRE Irene Flotman en advocaat van Loyens & Loeff Timo Huisman, mogen alle aanwezigen genieten van een heerlijke lunch bij Circl. De dames van zangtrio de Fenominals zorgen voor de nodige muzikale omlijsting.

“Heel gezellig”, zegt een van de aanwezigen die via de voedselbank is uitgenodigd, “Gelukkig ben ik in een fase aangekomen waarin ik afscheid kan gaan nemen van de voedselbank, omdat ik het niet meer nodig heb. Maar dit soort uitjes, en de activiteiten bij de Voedselbank zelf, zal ik wel missen. Dat was eigenlijk nog een van de mooiste kanten van de Voedselbank, hert contact met de vrijwilligers en de andere mensen.”

Wil je de Voedselbank Amsterdam Zuid ook steunen? Kijk waar je binnen jouw bedrijf voedsel of geld kunt doneren, of neem contact op met Diederik@greenbusinessclub.nl

                  

                  

                 

foto’s: Anne Imfeld