2018/02/13 geplaatst in Algemeen, Klimaat

Nationale Week Zonder Vlees: doe je mee?

Wist je dat je als je als volwassene door een week geen vlees te eten 1476 liter water, 111 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom bespaart? Bovendien is minder vlees eten ook nog eens goed voor je gezondheid!

Een aantal participanten van GBC Zuidas, waaronder VU (Sodexo), Accenture (ISS) en ABN Amro (Vermaat), doet mee met de campagne Nationale Week Zonder Vlees en serveren in de week van 5 maart geen vlees in de bedrijfsrestaurants. Bedrijven en individuen kunnen zich inschrijven op de website, waar nu al  9744 personen zijn aangemeld. Dat is dus al 115953600 liter water en 109133 kilo CO2. Stel je voor hoeveel dit zou zijn, als iedereen mee zou doen…

Vermaat/OSP was meteen enthousiast over de campagne: “Wij vinden het belangrijk om onze gasten gezond eten voor te zetten, en om bewustwording te creëren over de invloed van vlees op het milieu. We willen echt een “groene” cateraar zijn, en dit mooie initiatief sluit hier heel goed bij aan.”, aldus Britta Duitshof van Vermaat/OSP.

Een aantal bedrijven in Zuidas zoals RAI Amsterdam en Van Doorne heeft al sinds een paar jaar de Meatless Monday geïntroduceerd. Daar wordt op maandag geen vlees aangeboden in de bedrijfsrestaurants. Accenture heeft het zelfs omgedraaid, ze serveren één keer in de week wèl vlees. Het flexitarisme is dus al een bekend fenomeen in Zuidas, en met de Nationale Week Zonder Vlees vragen we hier weer extra aandacht voor.

Meedoen als bedrijf? Geef je hier op en je ontvangt een handig communicatiepakket. Meedoen als individu? Geef je op via de website.