2018/08/24 geplaatst in Mobiliteit

Laat je auto twee maanden staan

In Zuidas vond al twee maal het Mobility as a Service (MaaS) experiment Zuidas Mobility Experience plaats. Nu is er ook een stedelijk MaaS initiatief waar alle Amsterdammers aan mee kunnen doen.

Alternatief vervoer
Gemeente Amsterdam daagt Amsterdammers uit om hun auto en parkeervergunning voor twee maanden in te leveren en te ervaren hoe anders reizen bevalt. In ruil daarvoor krijgen deelnemers een bedrag aan reistegoed bij alle aangesloten vervoerders. Het doel van deze proef is inzicht krijgen in het gedrag van mensen als zij hun eigen auto niet meer kunnen gebruiken, maar gebruik moeten maken van de fiets, deelmobiliteit of het OV-netwerk. Het geeft de gemeente en vervoersaanbieders inzicht in welke alternatieven verbeterd moeten worden.

Meedoen?
Lijkt het je leuk mee te doen aan dit experiment? Er is plek voor 100 deelnemers. Ben je in het bezit van een auto + parkeervergunning en woon je in Amsterdam? Vanaf maandag 3 september 2018 om 09:00 uur kun je je online aanmelden op deze pagina. Wees er snel bij! De eerste 100 volledige aanmeldingen kunnen meedoen.

Vragen
Heb je vragen of wil je op de hoogte blijven? Gebruik het contactformulier. Een week voordat het experiment begint ontvang je een bericht.