2020/03/20 geplaatst in Mensen

Dit kun je wel doen: drie acties voor de kwetsbare mede-Amsterdammer!

Wil je graag iets of iemand helpen in de moeilijke tijd, maar weet je niet goed hoe of wat? Binnen ons netwerk zijn verschillende initiatieven ontstaan om de kwetsbare mede-Amsterdammer te helpen. Deze acties zijn eenvoudig uit te voeren, maar kunnen een groot verschil maken en veel mensen helpen om hier beter doorheen te komen. Doe je mee?

1. Doneer aan de Voedselbank.
Op dit moment heeft de voedselbank vooral geld nodig. klanten van de Voedselbank krijgen op dit moment bonnen waarmee ze boodschappen kunnen doen in de gewone supermarkt. Dit financiert de Voedselbank samen met de gemeente Amsterdam, en daar is geld voor nodig. Geen blikjes en potten dus, maar geld. Doneer aan Voedselbank Amsterdam via deze site. Voor bedrijfsdonaties, neem contact met ons op.

2. Bel met een Amsterdammer die niet naar buiten kan.
Onze samenwerkingspartner Welzijnswerk Dynamo brengt mensen in contact met Amsterdammers die niet naar buiten kunnen en heel weinig contact met de buitenwereld hebben nu. Voor hen is het heel fijn om een of twee keer per week met iemand te bellen, even kijken hoe het gaat, gewoon wat aanspraak te hebben. Medewerkers van onze participanten Accenture, RAI Amsterdam, Meelunie en Funding Circle doen hier ook aan mee! Hier kun je je opgeven.

3. Geef je oude i-pad/tablet aan ouderen, zodat zij beter met de buitenwereld kunnen communiceren.
Twee medewerkers van Accenture zamelen I-pads/tablets in om ze schoon en gebruiksklaar af te leveren bij ouderen, inclusief instructies om te skypen en te internetten. Heb je een i-pad/tablet beschikbaar? Geef je hier op.

Ideeën?
Zo makkelijk is het om echt een verschil te maken. We zijn blij om te zien dat veel organisaties met creatieve ideeën zijn gekomen om anderen te helpen. Zo heeft Financial Offices een grote partij bloemen opgekocht en is deze uit gaan delen bij ouderen in de buurt.Heb je ook een leuk idee waar wij je bij kunnen helpen door ons netwerk in te schakelen? Mail of bel naar Diederik Imfeld, projectmanager Mensen, via diederik@greenbusinessclub.nl of 06-14035405.