2019/05/02 geplaatst in Mobiliteit

Kantoorartikelen in 2019 duurzaam en zonder extra kosten geleverd

Zuidasbedrijven kunnen vanaf september 2019 gratis en vrijblijvend gebruik maken van de duurzame leveringenservice van transportbedrijf Hulshoff. Dit aanbod heeft Hulshoff BV aan participanten van Green Business Club Zuidas gedaan.

Op deze manier willen we laten zien dat je door het slim regelen van leveringen, veel drukte en CO2 kunt besparen, zonder dat bedrijven daar nadelige gevolgen van ondervinden. Meerdere participanten zijn op dit moment hierover in gesprek met GBC Zuidas en Hulshoff, om samen de pilot voor te bereiden.

Koudwatervrees
Hulshoff biedt leveringen aan vanuit hun nieuwe distributiecentrum net buiten Amsterdam, waar 3100 zonnepanelen alle elektriciteit leveren voor het gebouw en de vrachtwagens die gaan beleveren. In dit uitprobeeraanbod brengen leveranciers alle bestelde spullen van het bedrijf naar het distributiecentrum, waarop Hulshoff de spullen bundelt en buiten de spits op afgesproken tijden de goederen aflevert. Gerry Hulshoff licht toe: “Wij denken dat we met dit gratis aanbod de koudwatervrees die sommige bedrijven nog ervaren op dit gebied, kunnen wegnemen. ”

Experiment
De pilot is op 1 september 2019 gestart. Inmiddels hebben negen bedrijven zich hiervoor opgegeven. Deelnemers kunnen na de pilot (april 2020) beslissen of ze doorgaan met deze service. Dit uitprobeeraanbod dient eveneens als een experiment om het concept te verbeteren, want op zo’n grote schaal is dit nog niet eerder geprobeerd. Hulshoff monitort de resultaten om zo ook met leveranciers in gesprek te kunnen gaan.

Wilt uw organisatie in Zuidas meedoen aan de pilot? Neem contact op met Diederik@greenbusinessclub.nl