2020/06/10 geplaatst in Mobiliteit

Ga je weer naar Zuidas? Probeer twee weken een e-bike

In deze periode gaan langzaamaan meer medewerkers van Zuidasbedrijven weer een aantal dagen per week naar kantoor. De druk op het wegennetwerk en Openbaar Vervoer neemt hierdoor toe. De e-bike of speed-pedelec is daarom een veilig en gezond alternatief.

Green Business Club biedt medewerkers van bedrijven/organisaties in Zuidas aan om twee weken een e-bike of speed-pedelec van QicQ uit te proberen. De gewone e-bike gaat tot ongeveer 25 km/u, met de speed-pedelec worden snelheden tot wel 45 km/u gehaald (rijbewijs verplicht)! Voorwaarde voor deelname is dat deze de auto of het OV vervangt en dat de woon-werkafstand langer dan 10 kilometer is.

Eerdere try-outs waren al een succes. Zo wilde meer dan de helft van de deelnemers na de try-out een e-bike aanschaffen voor woon-werkverkeer. Zo ook Menno van der Linden, Zuidas – gemeente Amsterdam. Hij woont in Haarlem en verruilde het OV voor de e-bike: “Wat was het heerlijk om op de fiets naar Zuidas te komen. Vanaf Haarlem in 40 minuten, sneller dan het OV. Andere verkeersdeelnemers moeten wel nog wennen aan zo’n snelle fiets op de rijbaan. De laatste nacht had ik hem niet opgeladen. Bij het laatste ritje moest ik de laatste kilometers ‘ouderwets’ fietsen, dat viel behoorlijk tegen!”

Interesse? Neem contact op met Diederik Imfeld: Diederik@greenbusinessclub.nl

Green Business Club Zuidas organiseert dit mobiliteitsproject als onderdeel van ‘Van A Tot Zuidas‘, het platform dat duurzame mobiliteit bevordert in Amsterdam Zuidas en dat wordt gevormd door Green Business Club Zuidas, ORAM, Taskforce Bereikbaarheid Zuidas, Hello Zuidas, Gemeente Amsterdam Zuidas, Bycs en Breikers.