2019/10/17 geplaatst in Mensen

Flink geldbedrag voor de Voedselbank

De inzamelingsactie voor de Voedselbank Amsterdam Zuid van 29 september tot en met 4 oktober heeft 10.000 euro opgeleverd en 38 volle kratten. Hiermee is het bedrag voor het kassasysteem dat we wilden aanschaffen, ruim gehaald!

Kassa!
Dit jaar hebben we naast de traditionele inzameling van houdbare producten in de inmiddels vertrouwde blauwe kratten, ook de mogelijkheid geboden om via een speciale link geld over te maken naar de Voedselbank. Ze gaan namelijk verbouwen, en de locatie aan de Lutmastraat krijgt een heuse supermarkt. Daarvoor hebben ze allerlei spullen nodig, waaronder een digitaal kassasysteem. Het doel van de actie dit jaar was om die kassa bij elkaar te sparen. En dat is dus gelukt.

Sociale Kruidenier
Voedselbank Amsterdam Zuid heeft jarenlang in de Lutmastraat op donderdag haar deuren geopend, zodat klanten boodschappen konden ophalen. Daarnaast werden op andere dagen activiteiten georganiseerd om klanten uit een sociaal isolement te halen. In 2019 is de Voedselbank een samenwerking aangegaan met de Sociale Kruidenier en is  het concept ‘Voedselmarkt’ ontwikkeld. Na een grote renovatie van het gebouw, die in september 2019 van start is gegaan, gaan de deuren weer open en kunnen klanten boodschappen komen doen zoals bij een gewone supermarkt. Met een puntensysteem rekenen klanten af, waarna ze bij de Sociale Kruidenier allerlei huishoudelijke producten kunnen kopen voor een sterk gereduceerd tarief. Daarnaast wordt nog meer ingezet op het activeren van klanten.

Bedankt!
Green Business Club Zuidas ondersteunt met haar participanten al jaren het werk van de Voedselbank, door onder andere een jaarlijkse inzamelingsweek te organiseren. Bedrijven in Zuidas hebben dit jaar weer ingezameld, met Van Doorne Advocaten als grootste inzamelaar met bijna 3000 euro afkomstig van medewerkers. Daarnaast heeft CBRE heeft zijn medewerkersbijdrage nog eens verdubbeld. We bedanken alle bedrijven en medewerkers die een bijdrage hebben geleverd aan de inzamelingsactie dit jaar, zij het met geld of met houdbare producten. De Voedselbank Amsterdam Zuidas is hier heel blij mee!

Deelnemende participanten waren: Accenture, CBRE, Funding Circle, Gemeente Amsterdam Directie Zuidas, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, Hello Zuidas, Hompe Taselaar, Loyens&Loeff, Meelunie, RAI Amsterdam, Van Doorne Advocaten, Vesteda, Werkgeverservicepunt Groot-Amsterdam, (huurders van) WTC Amsterdam