2019/11/26 geplaatst in Mobiliteit

Elektrische Taxiweek Zuidas geopend door Corinne Schot en Carolien Gehrels

Gistermiddag om 12.00 uur openden Corinne Schot, Managing Partner van Baker McKenzie en Carolien Gehrels, European Director Big Urban Clients van Arcadis de eerste Elektrische Taxi Week Zuidas. Green Business Club Zuidas organiseert deze samen met haar participanten Taxicentrale Amsterdam (TCA) en Taxicentrale Schiphol (TCS). In deze week vragen we extra aandacht voor elektrisch taxivervoer in de stad.

Corinne Schot (Baker McKenzie): “Als bedrijf doen wij mee aan de Elektrische Taxi Week, omdat het bijdraagt aan een schonere stad en een schonere wereld. Zelf neem ik eigenlijk alleen taxi’s vanaf Schiphol, en daar is gelukkig bijna de helft al elektrisch.”

Met de apps van TCA en TCS kun je nu altijd voor een duurzame taxi kiezen, gewoon door op het “elektrisch” icoontje te klikken.

Eline Kik (GBC Zuidas): “We zien al veel beweging aan de aanbieders kant en vanuit de regelgeving. Met deze Elektrische Taxi Week willen we ook de vraag stimuleren. Want veel mensen weten niet hoe makkelijk het is om zelf voor duurzaam taxivervoer te kiezen. En als de vraag stijgt, is dit ook een extra impuls voor de aanbieders om sneller te verduurzamen.”

Ambitie voor Elektrisch
Al in 2017 tekenden zo’n twintig CEO’s van GBC Zuidas participanten de Intentieverklaring Elektrisch Taxivervoer. Deze Elektrische Taxiweek geeft die ambitie weer een extra boost. Maar ook op stedelijk niveau is de ambitie om de taxibranche helemaal elektrisch te maken. Zo is in het convenant Schone Taxi’s voor Amsterdam afgesproken dat alle taxi’s in Amsterdam in 2025 uitstootvrij moeten zijn.

Prijs
Elektrische reizigers maken deze week kans op een leuke prijs: wie in deze  week een elektrische taxi bestelt in Zuidas, een foto maakt van zichzelf en die deelt op social media met de hashtag #Etaxiweek, kan 100 euro taxitegoed winnen, elektrisch uiteraard!