Laden Evenementen

Verkiezingsspecial: de toekomst van Zuidas

Amsterdam groeit als kool, met Zuidas voorop. Met veel nieuwe kantoren en woningen, zowel aan de oost- als de westzijde. Ondertussen wordt er gewerkt aan het Zuidasdok, strijkt het nieuwe instituut EMA neer, gaat het NS-station Zuid op de schop, begint de VU Campus zich te manifesteren en wordt voetbalclub SC Buitenveldert verplaatst. Wat voor een Zuidas zijn we aan het bouwen? Duurzaam en circulair? Blijft het gebied goed bereikbaar? Wordt de metro doorgetrokken naar Schiphol? Hoe houden we de openbare ruimte toegankelijk en veilig? Hoe gaan we met al het bedrijfs- en bouwafval om? En zorgen we voor voldoende maatschappelijke functies?

In een politiek debat gaan vijf lokale politici (D66, GroenLinks, VVD, SP en PvdA) met elkaar in gesprek met beleidsmakers, vertegenwoordigers van de buurt en de gevestigde bedrijven en koplopers in stedelijke innovatie. Centrale vraag is: wat voor Zuidas gaan we de komende tien jaar bouwen; wat voor keuze worden er gemaakt ten aanzien van bereikbaarheid en mobiliteit, drukte en veiligheid in de openbare ruimte en leefbaarheid in het algemeen. Hoe bouwen en ontwikkelen we een in alle opzichten leefbare Zuidas?

Programmadirecteur GBC Zuidas Eline Kik is een van de gesprekspartners, alsmede directeur Zuidas gemeente Amsterdam David van Traa en Oliver Otten, directeur van Hello Zuidas.

Reserveer hier een ticket

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.