Laden Evenementen

Programmaraad GBC Zuidas juni 2020

Twee maal per jaar komen Green Business Club Zuidas participanten bijeen om de lopende projecten te bespreken, elkaar te inspireren en samen plannen te maken voor de komende tijd. Tijdens de programmaraad zijn er van elke participant een of meerder vertegenwoordigers aanwezig. Deze keer online!

Op donderdag 25 juni nodigen we de Programmaraad uit via Zoom
Om te horen hoe het met jullie gaat, we praten bij over de lopende projecten, stellen een aantal nieuwe participanten voor en laten ons ten slotte inspireren door het verhaal van Sjoerd Kluiving, Associate Professor Geoarchaeology and Anthropocene Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam, over de Transitie Motor.

 

Agenda programmaraad | Donderdag 25 juni 2020 | 16.00 – 17.15 uur

16.00 uur:    Opening door  dagvoorzitter

16.05 uur:    Kennismaking in subgroepjes

16.15 uur:    Update vanuit het bestuur – Roland de Vlam, voorzitter

16.20 uur:    Voorstellen nieuwe participanten

16.30 uur:    Update programma GBC Zuidas – Eline Kik, programmadirecteur

16.40 uur:    Lezing Sjoerd Kluiving – Associate Professor Geoarchaeology and Anthropocene Studies. Faculty of Humanities, Vrije Universiteit Amsterdam, De Transitie Motor: 10 paden waarlangs de transitie kan verlopen.

De Transitie Motor is aanjager en facilitator binnen de brede verzameling bestaande initiatieven die juist nu samen komen, bouwen en transformeren. Op 5 mei 2020 presenteerde De Transitie Motor een handreiking aan de Nederlandse regering en samenleving.  De Transitie Motor is een unieke en emanciperende beweging van ondernemers, burgers, maatschappelijke initiatieven en organisaties. Met elkaar hebben zij het momentum van de Covid-19 crisis benut om een gedeelde koers te bepalen voor het Nederland van morgen.  De motor vertegenwoordigt ruim 800 doeners en denkers die laten zien hoe groot deze beweging is en zwengelen de motor voor transitie steeds verder aan om nooit meer te stoppen.
Lees hier het artikel (pag. 88)

17.15 uur:         Sluiting

 

Deelnemen? Meld je aan bij Eline Kik

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.