Laden Evenementen

Nacht van de Nacht 2020

Een donkere Zuidas is al langere tijd een wens van participanten van Green Business Club Zuidas. Met deelname aan Nacht van de Nacht vragen zij hier aandacht voor. Doe mee en doe ook de hele nacht het licht uit! Naast deelname aan Nacht van de Nacht en EarthHour, werken participanten van GBC Zuidas aan een donkere Zuidas door middel van het project Zuidas doet het licht uit 2020.

Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren de Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar vindt de Nacht van de Nacht plaats op zaterdag 24 oktober 2019.

Eerdere jaren deden meerdere bedrijven uit Zuidas hieraan mee en organiseerden we tevens activiteiten samen met onder andere de Vrije Universiteit. Ook dit jaar doen verschillende participanten van GBC Zuidas de hele nacht het licht uit, waaronder Loyens & Loeff , de Vrije Universiteit en WTC Amsterdam. Doe mee en doe ook de hele nacht het licht uit! 

Participant Fun Forest, sinds een aantal maanden onderdeel van ons veelzijdige netwerk, organiseert net als eerdere jaren nachtklimmen, kijk hier voor meer informatie. Ook iets organiseren? Neem contact met ons op!

Natuurlijk is het streven om de Zuidas alle nachten donker te hebben. Dat blijft een uitdaging. We vragen dan ook graag aandacht voor project Zuidas doet het licht uit. Vanaf eind 2019 werkten we samen studenten van de VU en Rietveld Academie aan een donkere Zuidas. De aanpak: we brachten in kaart waar het niet en wél goed gaat, door op verschillende momenten na 23.30 foto’s te maken. Waar het wel goed ging, spraken studenten met facilitair managers over de motivatie en best practices. Conclusie: het is maatwerk. Wij denken graag mee, benaderen indien van toepassing huurders, beheerder, eigenaar, technisch beheerder of marktpartijen. Neem contact op voor meer informatie en een adviesgesprek.

Meer weten, een adviesgesprek of uw organisatie of bedrijf aanmelden voor Nacht van de Nacht? Neem contact op met Nina van den Berg – projectmanager Energie.

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.