2020/03/19 geplaatst in Algemeen

Aanpassingen agenda i.v.m. Covid-19 virus

De organisaties in ons netwerk worden allemaal in meer of mindere mate geraakt door de maatregelen om snelle verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan: soms in de core business, maar sowieso in de bedrijfsvoering. Dit nog los van de mensen werkzaam bij deze bedrijven, die misschien ook persoonlijk geraakt worden. Spannende tijden, zacht uitgedrukt. Ook voor Green Business Club en de verschillende projecten, vraagt deze tijd om aanpassingen.

Projecten als het reduceren van zakelijk vliegverkeer, een E-bike Try-out, of mensen verleiden tot thuiswerken, lijken plotsklaps – tijdelijk  – niet meer relevant te zijn. Geplande bijeenkomsten, bedoeld om kennis te delen of op feestelijke wijze een nieuwe GBC te lanceren, zijn in ieder geval tot 6 april niet aan de orde. Tegelijkertijd ligt er voor de uitvoeringsorganisaties voldoende werk in de voorbereiding en uitvoering van lopende projecten.

GBC Zuidas
Wij proberen zo veel mogelijk om elkaar via mail, sociale media en andere kanalen op de hoogte te houden. Want hoewel de wereld stil lijkt te staan, is duurzaamheid een onderwerp dat vraagt om lange termijn denken. Daarom proberen we in deze omstandigheden ons werk zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. Voor GBC Zuidas is er een aantal belangrijke evenementen en kennissessies dat niet door kan gaan. Andere zullen worden uitgesteld of een andere invulling krijgen, bijvoorbeeld online.

Hier onder de voorlopige aanpassingen in onze agenda:

Earth Hour
Meerdere organisaties hadden aangegeven mee te willen doen met Earth Hour op zaterdag 28 maart. De evenementen die wij rond deze campagne voor ogen hadden, gaan niet door. WNF, de organisatie achter Earth Hour, bekijkt of en in welke vorm het initiatief op 28 maart door gaat.

PrintLess Contest
Op 30 maart zou de landelijke PrintLess Contest van Green Business Club Nederland van start gaan, waarin twee maanden lang tegen elkaar wordt gestreden voor een zo groot mogelijke printreductie. Op dit moment starten is geen mogelijkheid. Projectmanager Lotte Gottschal is met partners in overleg over een alternatieve startdatum.

Presentatie Duurzaamheidsverslag 2019
Dit jaarlijkse evenement is afgelast. Wel wordt het verslag gepubliceerd, dit is dit jaar voor het eerst geheel digitaal. We lanceren het verslag nu online en sturen binnenkort een uitnodiging voor de online lancering.

Verder:

Wij blijven bereikbaar voor vragen, suggesties en andere zaken.

De belangrijkste boodschap: wees voorzichtig, blijf gezond en zorg goed voor elkaar.