2018/01/19 geplaatst in Challenge

Challenge teams organiseren samen inzameling kleding en e-waste

De twee Green Business Challenge teams Sustainable Fashion Zuidas en het E-Waste Team zijn alweer zo’n twee maanden bezig met hun missie om binnen vijf maanden een duurzaam project op te zetten in Zuidas. Op 8 januari kwamen zij allemaal samen met de coaches van Eyeopenerworks om te tussenstand op te nemen tijdens de eerste check in dagen.

Inzamelingsmaand
Hier besloten de twee teams om samen te gaan werken. Beide teams hebben de doelstelling om afval te verminderen, voor zowel elektronische apparaten als fashion (panty’s, jeans en business pakken). Dit willen ze onder meer bereiken met een inzamelingsmaand binnen verschillende bedrijven in Zuidas. Bij deze actie ligt de focus op de medewerkers van bedrijven in Zuidas en hun “afval”. Ingeleverde  oude spijkerbroeken gaan bijvoorbeeld naar Mud Jeans, panty’s naar Swedisch Stockings en oude pakken naar Dutch Spirit. Ook voor de ingeleverde elektronica vinden de teams een goede bestemming voor ofwel hergebruik of recycling.

De inzameling zal plaatsvinden binnen de bedrijven in de maand april. De kick off is op 9 april. De teams hopen de actie af te sluiten in de week van 23 april met een interactief slotevent. De teams hebben al positieve reacties gekregen van verschillende bedrijven en zullen deze snel bekend maken!

Meedoen? Neem contact op met p.v.schaik@rai.nl om te horen hoe ook jij een inzamelingsactie op kunt zetten binnen je bedrijf.