Circulair

Projectgroep Circulair realiseert in 2019 een iconisch circulair project in de Zaanstreek, waarbij een of meerdere categorieën gelinkt zijn aan het Grondstoffenakkoord.

Die categorieën zijn: Consumptiegoederen, Kunststoffen, Biomassa & Voedsel, Maakindustrie en Bouw. Zowel het MKB als de Zaanse industrie doet mee.

Het project zal aantonen dat grondstoffen materialen en producten maximaal hergebruikt worden én voor next cycle herbruikbaar zijn. Het project is op te schalen naar de rest van Nederland en daarbuiten. En geeft een duidelijke en aansprekende visie voor een circulaire toekomst, inspirerend voor andere partijen en een incentive voor aansluiting bij de GBC Zaanstad. Het project zal gepaard gaan met een financieel gezond businessmodel en zonder (structurele) behoefte aan subsidie. Het project zal samen met bedrijven en organisaties uit allerlei disciplines binnen de Zaanstreek worden gerealiseerd, waarbij MKB én Industrie samenwerken.

Om tot een circulaire propositie te komen wordt in een CIRCO Track gewerkt aan lokale samenwerking en uitwerking van ideeën. Daarnaast worden de makers van Zaanstad uitgedaagd in een Circular furniture retrofitting challenge, waarbij oud materiaal een nieuwe, mogelijk sociale, bestemming krijgt.

Wilt u zich ook aansluiten bij de projectgroep Circulair of wilt u graag meer informatie hebben over dit onderwerp, mail dan naar jantine@greenbusinessclub.nl.

Deze pagina wordt gevuld met concrete projecten in Zaanstad. Een compleet overzicht van de afgeronde en andere lopende projecten van andere Green Business Clubs is de te vinden op de GBC Kennisbank.

Projectgroep: Circulair