Zero waste

Als bedrijven in het stationsgebied produceren we een hoop afval. Afvalscheiding en recycling van materiaal zal hier – als onderdeel van de stad als geheel – een groot effect hebben. Binnen de bedrijven wordt afval grotendeels gescheiden, maar hoe zit dat in de publieke ruimte? En kunnen we van afval ook nieuwe materialen produceren?

Aantoonbaar zero waste zijn in 2030, dat is wat de werkgroep Zero waste voor ogen heeft. De werkgroep wil het geproduceerde afval bij de participanten reduceren en maximaal scheiden, zorgen voor minimaal restafval en CO2-emissies terugdringen met als doel waarde creëren door middel van het hergebruik van de grondstoffen.

Projectgroep: Zero waste

Plog- en plandelcompetitie 2019

Op donderdag 4 april 2019 vond tijdens de nationale Wandel naar je Werk-dag de tweede editie van de GBCU plog-en plandelcompetitie plaats. Zes bedrijventeams -allemaal participant van de GBCU- haalden in een half uur tijd 90 kilo afval uit het stationsgebied!

Lees meer

Plog- en plandelcompetitie 2018

In november 2018 werd de eerste GBCU plog- en plandelcompetitie georganiseerd. Ploggen is een samenvoeging van joggen en een ‘plocka up’ (opraapactie), een Zweedse trend die is overgewaaid naar Nederland. ‘Plandelen’ is de wandelvariant. Vier teams streden om de duurzame wisseltrofee en in totaal werd 172 kilo zwerfafval uit het stationsgebied opgeruimd.

Lees meer