De Green Business Club Utrecht Centraal heeft vier werkgroepen die concrete projecten realiseren op het gebied van: zero emissie goederenvervoer, zero waste, zero emissie personenmobiliteit en levendigheid.

Lees hieronder meer over de lange termijn doelstellingen van elke werkgroep en welke projecten worden opgezet om bij te dragen aan deze doelstellingen.


Projectgroepen

Levendig

Station Utrecht Centraal is een openbaar vervoer hub waar mensen niet alleen doorheen reizen, maar ook steeds meer verblijven. Om te winkelen, te eten, te slapen, voor cultuur of als ontmoetingsplek. Het gebied wordt steeds meer ingericht voor deze functie en als Green Business Club Utrecht willen we daaraan bijdragen.

Meer info

Zero emissie goederenvervoer

Door te werken aan het verminderen, verslimmen én verschonen van de goederenstromen, wil de werkgroep de CO2-uitstoot van de logistiek in het Utrechtse stationsgebied zover mogelijk -met de intentie naar zero-emissie in 2025- terugbrengen.

Meer info

Zero emissie personenmobiliteit

Onderdeel van een duurzame en gezonde omgeving is schone lucht. In het stationsgebied Utrecht Centraal is dit niet vanzelfsprekend en -hoe kan het ook anders- de participanten van de GBCU dragen bij aan deze vervuiling. Op het gebied van woon-werk en woon-woon verkeer van medewerkers én bezoekers aan het gebied, is nog veel winst te behalen.

Meer info

Zero waste

Als bedrijven in het stationsgebied produceren we een hoop afval. Afvalscheiding en recycling van materiaal zal hier - als onderdeel van de stad als geheel - een groot effect hebben. Binnen de bedrijven wordt afval grotendeels gescheiden, maar hoe zit dat in de publieke ruimte? En kunnen we van afval ook nieuwe materialen produceren?

Meer info