Meelunie B.V.

Waarom is Meelunie participant van Green Business Club Zuidas?
Voor elk bedrijf is een goede bottomline de belangrijkste performance indicator, echter tegenwoordig mogen niet-financiële indicatoren gelukkig ook een rol van betekenis spelen. Daarom wil Meelunie graag samen met andere Zuidasbedrijven van gedachten wisselen over hoe wij (als bedrijf) een duurzame positieve impact op milieu gebied kunnen verwezenlijken.

Wat doet Meelunie al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
Meelunie is ambassadeur van het microkrediet programma ‘Ondernemers voor Ondernemers’ van Oxfam Novib. Daarnaast zijn wij een calculatiemodel aan het bouwen om de CO2 footprint te berekenen van onze maritieme verschepingen. De volgende stap is om deze footprint te neutraliseren en waar mogelijk om te buigen in een positieve footprint. Ook op andere vlakken valt er nog winst te behalen en wij willen ons graag laten inspireren door andere Zuidasbedrijven met dezelfde groene ambities.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij de Green Business Club Zuidas?
De meeste mensen zullen het belang inzien van het zorgvuldig omgaan met onze planeet en zuinig te zijn op onze grondstoffen. Ik hoop middels Green Business Club tot concrete acties te komen om de daad bij het word te voegen en op te komen voor een groenere toekomst.