GBC Nederland brengt duurzaamheid in beeld met dashboard

Green Business Club (GBC) heeft in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een online dashboard duurzaamheidsprestaties ontwikkeld. Om zo overzichtelijk de duurzame voortgang van de lokale GBC’s in kaart te brengen. Bekijk het dashboard hier

GBC is een impactorganisatie die lokale samenwerking op gebied van duurzaamheid stimuleert. Om die impact in kaart te brengen hebben wij, in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een dashboard ontwikkeld. Op deze manier wordt de verduurzaming van zakelijke gebieden gemonitord op de thema’s energie, afval en mobiliteit. Zo kan in kaart worden gebracht of een lokale club op de goede weg is en kan er bepaald worden welke thema’s extra aandacht verdienen. Op deze manier kunnen lokale clubs beter sturing geven. Daarnaast faciliteert het dashboard ook de mogelijkheid om verschillende lokale clubs met elkaar te vergelijken.

Jaarlijks wordt de data voor het dashboard via een vragenlijst bij onze participanten van de lokale GBC’s opgevraagd. Het jaar 2018 is als referentiejaar genomen. Het doel is niet om bedrijfsgegevens openbaar te maken, maar wel om (anonieme) verbruiksgegevens openbaar te maken en te benutten. Er wordt zorgvuldig omgegaan met de aangeleverde gegevens, in lijn met onze privacyverklaring.

Nieuwsgierig? Bekijk het dashboard! (link)

Neem contact op met Demi Alders voor meer informatie  | demi@greenbusinessclub.nl.