Loading Events

WeMakeTheCity: stadslogistiek in Zuidas

GBC Zuidas, Hello Zuidas, Bycs en ORAM verzorgen tijdens het evenement Green Logistics een aantal break out sessies over slimme stadslogistiek in de RAI, als onderdeel van het stedelijke programma WeMakeTheCity. Na een plenaire bijeenkomst gaan de deelnemers uiteen in verschillende groepen, voor een break out sessie naar keuze.

GBC Zuidas verzorgt in samenwerking met Bycs een break out sessie over hubs en pick-up points als duurzame oplossing voor goederentransport naar Zuidas. De focus hierbij ligt op de laste mile die per fiets wordt afgelegd. Lees hier het programma van het plenair ochtendprogramma (9:30 – 12:30)

Na de lunch volgen de Break-out sessies: 13:30-16:30
Locatie: RAI, hal 4

Geef je hier op voor deze breakoutsessie

Inhoud en programma Breakout Sessie:
In Amsterdam Zuidas wordt gewerkt aan de verduurzaming van logistieke stromen zoals post, pakketten en facilitaire inkoop. BYCS en Green Business Club Zuidas laten zien wat er gebeurt en presenteren duurzame alternatieven voor deze stromen. Wat kan de fiets betekenen voor post- en pakketbezorging? En voor welk deel van het probleem is een logistieke hub de oplossing?

Ronde 1:
Voor de pauze delen we kennis van de Hogeschool van Amsterdam over licht elektrisch vervoer, vertelt de gemeente over de rol van de fiets binnen stadslogistiek en komen Parcls en Fietskoeriers.nl aan bod met hun oplossingen voor post- en pakketbezorging.

Ronde 2:
Na de pauze zal Post NL vertellen over de rol van logistieke hubs in de stad, spreekt Routigo over efficiëntere routes en delen studenten van de Hogeschool van Amsterdam de kennis die is opgedaan door een poortonderzoek uit te voeren bij een van de bedrijven in Amsterdam Zuidas en deelt Green Business Club Zuidas informatie rondom de logistieke pilot met Hulshoff BV.

Sprekers:

Folkert Lodewijks – BYCS

Diederik Imfeld – Green Business Club Zuidas

Rogier Havelaar – PostNL

Susanne Balm – Project manager E-mobility & City Logistics HvA

Cathelijne Hermans – Programmamanager stedelijk logistiek beleid, gemeente Amsterdam

Heike van der Woerd – Routigo

Jori Spitz – Parcls

Willem Boverhof – Fietskoeriers.nl

 

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.