Loading Events

Ontbijtsessie Nijmegen: Van Willen naar Doen!

Green Business Club Nederland organiseert i.s.m. Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO), Climate Neutral Group en de Nationale Energiecommissie een aantal keer per jaar de Ontbijtsessie Van Willen naar Doen! Deze bijeenkomsten brengen lokaal/regionaal bedrijven en overheden bij elkaar om te inspireren en samen aan de slag te gaan.

Wanneer:         Maandag 12 november 2018 van 8.30 tot 10.30 uur (inloop vanaf 8 uur)

Waar:               Novio Tech Campus zaal Meet & Greet gebouw M, Transistorweg 5 Nijmegen (gebruik voor navigatiesysteem Nieuwe Dukenburgseweg 5)

Voorzitter:        Margreet van Gastel, ambassadeur Energieuitdagingen 2020, ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

Hoe zet je ambities op het gebied van duurzaamheid omzet in actie.  Bedrijven en overheden ontmoeten elkaar én gaan direct aan de slag. Centrale thema’s: wat gebeurt er momenteel in Nijmegen en omstreken? Welke energie-uitdagingen liggen er en hoe kun je hiermee besparen? Wat levert samenwerking op en hoe doe je dat?

Hoor hoe heftruckgigant Hyster-Yale Nederland B.V. energiebesparing aanpakt. Het is het eerste bedrijf op bedrijventerrein TPN West langs het Maas-Waalkanaal dat is aangesloten op het stadswarmtenet. Ook wordt de gemeentelijke Energiecommissie voor Nijmegen geïnstalleerd. Zo creëren we een landelijk dekkend netwerk van inspirators en verbinders.

Direct aanmelden

Programma

8.00 uur          Duurzaam en energiek ontbijt

8.30 uur           Aftrap door Wethouder Harriët Tiemens over de energie-ambities van Nijmegen en omstreken

8.40 uur          Pitch Ruud Koornstra, Nationale Energiecommissaris

8.55 uur          Installatie gemeentelijke Energiecommissie Nijmegen

9.00 uur           Pitch Peter Zwaan over energiebesparing bij Hyster-Yale Nederland B.V.

9.10 uur          Korte pauze

9.15 uur          Start sessies (kies uit één van de drie):

  • Energie-uitdagingen bij bedrijven – door Climate Neutral Group
  • Verduurzaming bedrijventerreinen en kantorenparken – door Green Business Club Nederland
  • Aardgasvrij – door RVO.nl
    Nederland wil in 2050 aardgasvrij zijn. Wat betekent dat voor u als ondernemer? Mogelijk wilt u een rol spelen in nieuwe activiteiten zoals de aanleg van warmtenetten, ombouw van woningen en andere gebouwen. En denk voor uw eigen energiegebruik aan besparing, samen duurzame energie opwekken op een bedrijventerrein of het (laten) aanleggen van een warmtenet. De kansen van aardgasvrij voor bedrijven hoort u van Lex Bosselaar, adviseur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

10.15 uur        Plenair einde van ontbijtsessie door Margreet van Gastel

10.30 uur        Netwerkmoment en uitloop

LOCATIE EN ROUTEBESCHRIJVING

Novio Tech Campus zaal Meet & Greet gebouw M, Transistorweg 5 Nijmegen, zie de  routebeschrijving. De toegangsweg naar Novio Tech Campus, gebouw M, ligt aan de Nieuwe Dukenburgseweg (tegenover de Jan Massinkhal). Gebruik daarom voor uw navigatiesysteem het adres Nieuwe Dukenburgseweg 5.

AANMELDEN
Wij verwelkomen u graag op maandag 12 november! De toegang is gratis.
Van tevoren aanmelden is verplicht. U kunt zich via deze link aanmelden.

ter inspiratie: vlog ontbijtsessie Utrecht

Op 19 juni 2018 was de ontbijtsessie `Van willen naar doen’ in Utrecht. Deze ochtend was een groot succes dankzij de actieve inbreng van vele aanwezige ondernemers. Bekijk de vlog.

PARTNERS

De Ontbijtsessie Duurzaam Ondernemen wordt mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen, Climate Neutral Group, Green Business Club, Nationale Energiecommissie en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.