Loading Events

Ontbijtsessie Duurzaam Ondernemen: van Willen naar Doen!

Green Business Club Nederland organiseert i.s.m. Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO), Climate Neutral Group en de Nationale Energiecommissie een aantal keer per jaar de Ontbijtsessie Van Willen naar Doen! Deze bijeenkomsten brengen lokaal/regionaal bedrijven en overheden bij elkaar om te inspireren en samen aan de slag te gaan.

Wat kunt u verwachten?

Deze sessie draait om hoe je ambities op het gebied van duurzaamheid omzet in actie.

 • Welke energie-uitdagingen liggen er en hoe kun je hiermee besparen?
 • Wat levert samenwerking op en hoe doe je dat?

In Noord-Nederland gebeurt er al veel op dit gebied, denk aan het netwerk van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân waarin 120 partijen participeren: scholen, gemeenten, bedrijven en dorpen. Bedrijven en overheden ontmoeten en inspireren elkaar én gaan direct aan de slag.

Energiecommissie Friesland-Groningen-Drenthe

Tijdens deze ontbijtsessie wordt de Energiecommissie voor Friesland, Groningen en Drenthe  geïnstalleerd. Zo creëren we een landelijk dekkend netwerk van inspirators en verbinders.

Programma

Dinsdag 30 oktober
08.00 uur Inloop & duurzaam en energiek ontbijt
08.30 uur Inspirerende aftrap door Ruud Koornstra, Nationale Energiecommissaris
Ruud Koornstra
Samen stappen zetten
08:45 uur Installatie van de regionale energie-commissie door Nationale Energiecommissie
09.00 uur Korte netwerkpauze
09.15 uur Kies uit één van de deelsessies:
 • Energie-uitdagingen bij bedrijven – door Climate Neutral Group
  MKB-bedrijven zullen de gevolgen van het nieuwe klimaatbeleid voelen de komende jaren. Wat is er nieuw? Hoe kan ik als ondernemer voorkomen dat de gemeente boos wordt?
  Energie-aanpak loont: Martijn in ’t Veld van de Climate Neutral Group weet er alles van. Hoe kunnen ondernemers in Fryslân de stok voorkomen? Er zijn helpers genoeg! De Freonen fan FossylFrij Fryslân bijvoorbeeld.
 • Verduurzaming bedrijventerreinen en kantorenparken – door Green Business Club Nederland
  Ook in Fryslân zijn steeds meer bedrijvenverenigingen erg actief op duurzaamheid-acties. Vandaag zitten we bv op de Zwette in Leeuwarden. Daar wordt binnenkort  Energiecampus gebouwd. Hoe is dat zo gekomen?
  Wat kunnen we van elkaar leren om door samenwerking op veel meer bedrijvenparken dit proces te versnellen? Eline Kik van de Green Business Club geeft voorbeelden van landelijke initiatieven, Bouwe de Boer vertelt over de Zwette, hoe kan het dat hier bedrijven zoveel doen met bv: energie?
 • Hoe verduurzaam ik mijn woning? – door Durk Reitsma, docent Installatietechniek, ROC Friese Poort
  Je eigen woning gasloos maken? De Friese Poort helpt je verder. Durk is de docent voor installateurs en woningeigenaren die orde brengt in de energie-chaos.
  Laat Durk jou op nieuwe ideeën brengen voor je eigen woning.
10.15 uur Afsluiting door voorzitter Margreet van Gastel, ambassadeur Energieuitdagingen 2020, ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Margreet van Gastel
De kracht van netwerken
10.30 uur Netwerken en uitloop

 

Meld u aan

U bent van harte welkom op dinsdag 30 oktober 2018. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is verplicht.

Ter inspiratie: vlog ontbijtsessie Utrecht

Op 19 juni 2018 vond de tweede ontbijtsessie ‘Van willen naar doen’ plaats in Utrecht. Deze ontbijtsessie was een groot succes dankzij de vele aanwezige ondernemers. Bekijk de vlog.

Deze Ontbijtsessie Duurzaam Ondernemen wordt mogelijk gemaakt door gemeente Leeuwarden, de Climate Neutral Group, Green Business Club, Nationale Energiecommissie, De Freonen fan Fossylfrij Fryslân en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.