Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort  van de werknemers voorop staat.

Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).

 

Voedsel & Gezondheid

6 Projecten

Projecten

CEO ontbijt

GBC Zuidas

CEO’s van meer dan 25 bedrijven en organisaties in Zuidas komen in alle vroegte bijeen om…

Bekijk project

  • < € 250
  • 12 maanden
  • 3
  • Gebied

Duurzaamheidsverslag Zuidas

GBC Zuidas

Sinds 2012 publiceert Green Business Club Zuidas ieder jaar, samen met stichting Hello Zuidas en Zuidas…

Bekijk project

  • > €5.000
  • 12 maanden
  • 3
  • Gebied

Meatless Monday Zuidas

GBC Zuidas

Vijf Young Professionals van Zuidasbedrijven introduceerden Meatless Monday in Zuidas: zij hebben diverse bedrijven hiermee bewogen…

Bekijk project

  • < € 250
  • 12 maanden
  • 3
  • Gebruik

Inzamelingsactie Voedselbank Amsterdam

GBC Zuidas

Ieder jaar organiseert GBC Zuidas een inzamelingsactie voor de Voedselbank Amsterdam Zuid. Medewerkers van grote bedrijven…

Bekijk project

  • > € 1.000
  • 12 maanden
  • 2
  • Gebied

Containing Mushrooms

GBC Zuidas

In een container midden in Zuidas wordt op koffiedik van o.a. Accenture en VUmc oesterzwammen gekweekt,…

Bekijk project

  • > € 1.000
  • Enkele weken
  • 2
  • Gebied

Collectieve inzet Ebikes

Groene Allianties

Inzet collectieve Ebikes op de bedrijventerreinen langs de A12 in Duiven

Bekijk project

  • > €5.000
  • 12 maanden
  • 3
  • Gebied