Leefbaarheid & Sociale Duurzaamheid

Duurzaamheid en leefbaarheid gaan hand in hand. Deze projectgroep organiseert jaarlijks een safari door het gebied en ontwikkelt in 2019 een complimentenpoort voor de Spoorzone.

De projectgroep Leefbaarheid & Sociale Duurzaamheid is in oprichting en ontwikkelt in 2019 een Complimentenpoort. Daarnaast wordt jaarlijks een gebiedssafari georganiseerd om onderling contact en kennis van het gebied te bevorderen.

Wilt u zich ook aansluiten bij de projectgroep Leefbaarheid & Sociale Duurzaamheid of wilt u graag meer informatie hebben over dit onderwerp, mail dan naar tijmen@greenbusinessclub.nl.

Een compleet overzicht van de afgeronde en andere lopende projecten van andere Green Business Clubs is de te vinden op de GBC Kennisbank.

Projectgroep: Leefbaarheid & Sociale Duurzaamheid

Gebiedssafari

Na een eerste, succesvolle, editie in 2018 organiseert de projectgroep in 2019 weer een gebiedssafari voor participanten en geïnteresseerden. Hiermee laten we duurzame ontwikkelingen zien, delen we kennis en kunnen op gemakkelijke manier duurzame samenwerkingen worden ontplooid. In 2019 wordt de safari georganiseerd rondom het thema stadsecologie.

Gebiedssafari 2018

Complimentenpoort

GBC Eindhoven Spoorzone geeft studenten van de Design Academy Eindhoven door een prijsvraag de mogelijkheid een complimentenpoort te maken, onder de naam ‘Brainport’. Wanneer inwoners van de stad en reizigers onder de poort doorlopen wordt er een ‘compliment’ gegeven aan deze persoon. De poort heeft tot doel een bijdrage te geven aan de leefbaarheid van het gebied. Daarnaast dient de poort een (h)erkenning te zijn aan de stad Eindhoven en de regio waar innovatie, High Tech ontwikkelingen, samenwerking en duurzaamheid centraal staan.

Complimentenpoort in Utrecht