Circulaire Economie

Binnen deze projectgroep worden projecten opgezet om een circulaire economie te stimuleren. De focus ligt op gebouwen, materialen en afval.

De projectgroep Circulaire Economie verspreidt de opgedane kennis van participanten, zoals Heijmans, CRA Vastgoed en DiederenDirrix, en werkt aan verschillende projecten om een circulaire economie mogelijk te maken.

De projectgroep werkt in 2019 in samenwerking met Madaster aan het ontwikkelen van materialenpaspoorten voor de gebouwen in de Spoorzone. Daarnaast wordt met Wastewatchers een pilot georganiseerd om voedselverspilling tegen te gaan.

Wilt u zich ook aansluiten bij de projectgroep Circulaire Economie of wilt u graag meer informatie hebben over dit onderwerp, mail dan naar tijmen@greenbusinessclub.nl.

Een compleet overzicht van de afgeronde en andere lopende projecten van andere Green Business Clubs is de te vinden op de GBC Kennisbank.

Projectgroep: Circulaire Economie

Banqueting Wastewatchers

In 2019 rollen we de Banqueting Wasterwatchers uit binnen de bedrijfsvoering van onze participanten. Gedurende zes maanden wordt de verspilling van banqueting lunches gemonitord én door middel van kleine aanpassingen gereduceerd. Dit doen we samen met de Waste Watchers en Green Business Club Nederland.

Wastewatchers in Zuidas

Ontwikkeling Materialenpaspoort

In samenwerking met stichting Madaster maakt de projectgroep de materialen en producten in de bestaande gebouwen inzichtelijk. Met deze data wordt een materialenpaspoort ontwikkeld waarmee verschillende stakeholders (sloopbedrijven, bouwers, ontwikkelaars, gebruikers en eigenaren van het vastgoed) een voordeel kunnen behalen. Materialen en producten kunnen hiermee een ‘tweede leven’ krijgen en grondstoffen zijn opnieuw inzetbaar.

Naar Madaster