2018/06/05 geplaatst in Algemeen, Circulair

GBC Eindhoven organiseert kennissessie Circulaire Economie

Green Business Club Eindhoven is inmiddels uit de startblokken! Uit de werksessie van 16 april zijn 2 thema’s geselecteerd waarmee wij concreet aan de slag zijn gegaan. Dit zijn de thema’s ‘Circulaire economie’ (materialenpaspoort van gebouwen in de Spoorzone) en ‘Energie uitwisseling’ (uitwisseling van warmte- en koudevraag tussen gebouwen in de Spoorzone).

Het eerste thema dat op de agenda staat is de Circulaire economie en hiervoor organiseert GBC maandag 9 juli een interactieve kennissessie op de campus van participant TU Eindhoven! Dit doen wij in samenwerking met kennispartner stichting Madaster. Het doel van Madaster is afval te elimineren door materialen een identiteit te geven. Het Madaster platform fungeert als een publieke, online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving. Wij nodigen onze GBC participanten en geïnteresseerden graag uit om deel te nemen aan dit event om circulariteit gestalte te geven in de Spoorzone! Naar het event.

Nieuwe participanten
Naast de bestaande participanten is GBC Eindhoven altijd op zoek naar nieuwe participanten! Twee nieuwe bedrijven hebben zich onlangs aangesloten bij het netwerk. Dit zijn architectenbureau DiederenDirrix – BureauEAU (www.diederendirrix.nl) en Park Strijp C.V. (www.strijp-s.nl).
Wij verwelkomen ook u als organisatie graag bij GBC Eindhoven! Neem hiervoor contact met ons op. GBC Eindhoven wil de verbinding maken met andere bedrijven en organisaties zodat dit initiatief uitgroeit tot een sterke club van duurzame ondernemers

Jaarprogramma GBC Eindhoven
Naast de kennissessie maandag 9 juli staat er voor september nog een gebiedsafari gepland door Spoorzone, in navolging op de landelijke GBC Safari die 3 juli a.s. in Utrecht plaats vindt. In november organiseert GBC Eindhoven een bijeenkomst voor alle participanten. In juli en oktober komt het bestuur samen. Hou de agenda in de gaten voor aankomende bijeenkomsten.